Info Desk

Sve informacije vezane za Vaše zahtjeve, detaljna upustva, vodiče za ostvarivanje Vaših zahtjeva kao i tipske obrasce možete dobiti na Info desku Općine Teočak.

Info desk se nalazi u prizemlju zgrade Općine na ulazu u šalter salu.


Slučajna slikaReklame

Obavještenje 06.07.2017.

Potpisana povelja o prijateljstvu između Teočaka i Klosterneuburga

U srijedu 28.06.2017.godine delegacija austrijskog grada Klosterneuburg u sastavu: Gradonačelnik mag. Stefan Schmuckenschlager, poslanik u Parlamentu Donje Austrije Christoph Kaufmann, komandant vatrogasne jedinice Klosterneuburg Josef Angelmayer i dugogodišnji prijatelj Teočaka i košarkaška legenda Klosterneuburga, Bijeljinac, Damir Hamidović, boravili su u općini Teočak.

Na poziv Gradonačelnika Schmuckenschlagera, Teočak je posjetio i visoki predstavnik u BIH Valentin Incko koji je svojim prisustvom dao podršku saradnji Klosterneuburga i Teočaka.

Razlog posjete je potpisivanje Povelje o prijateljstvu između ove austrijske općine i Teočaka, što je ranije dogovoreno prilikom realizacije nekoliko projekata u općini Teočak, a koje je finansijski podržao Klosterneuburg.

Ovom prilikom, u ležernoj i uistinu prijateljskoj atmosferi, utvrđeni su pravci dalje saradnje dvije općine u oblastima obrazovanja, kulture i privrede.

Nakon sastanka u teočanskom parku je zasađeno drvo prijateljstva i upriličena posjeta Osnovnoj školi Teočak gdje je održan koncert školskog orkestra za goste iz Austrije.