Info Desk

Sve informacije vezane za Vaše zahtjeve, detaljna upustva, vodiče za ostvarivanje Vaših zahtjeva kao i tipske obrasce možete dobiti na Info desku Općine Teočak.

Info desk se nalazi u prizemlju zgrade Općine na ulazu u šalter salu.


Slučajna slikaReklame

Obavještenje 03.01.2018.

Javno saopštenje

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Tuzlanski kanton

Načelnik općine Teočak
Načelnik općine Sapna

Mediji u BiH

PREDMET:Saopštenje za javnost

Načelnici općina Teočak i Sapna, u ime općine Teočak i općine Sapna, izražavaju nezadovoljstvo i krajnje razočarenje spram činjenice da su građani općina Teočak i Sapna, Novu 2018.godinu, dočekali u potpunom mraku.

Nakon što našim građanima, zbog, sada već uobičajenih neplanskih, predbajramskih nestanaka struje, već godinama oduzimaju radost proslave Bajrama, nemar i potcjenjivački odnos nadležnih iz Elektroprivrede BiH su došli do punog izražaja u novogodišnjoj noći, kada su naši građani ostali bez struje u svojim domovima.

Bez struje smo ostali u 18.45 h, nakon čega je potrošeno 3 sata na utvrđivanje uzroka kvara, a nakon toga, do ujutro, ništa više nije preduzimano. Struja je puštena tek narednog jutra u 9.45 h.

Tako su Novu godinu građani općine Teočak i općine Sapna, dočekali u mraku, bez struje, vode i grijanja. Vjerovatno na način jedinstven u Europi !

Do današnjeg dana nismo dobili objašnjenje nadležnih iz Elektroprivrede BiH, ali nas to i ne iznenađuje. Ipak, samo objašnjenje nije ni važno za naše građane koji su povrijeđeni i ljuti na činjenicu da 20 000 ljudi nije ni bitno odgovornim iz Elektroprivrede BiH.

Da li nas iz Teočaka i Sapne oni smatraju građanima drugog reda, pitamo se.

Općina Teočak i Općina Sapna će, s tim u vezi, istrajati u zahtjevima da građani dobiju tačnu i potpunu informaciju o tome zašto je nestalo struje pred Novu godinu, zašto kvar nije popravljen u nekom hitnom i razumnom roku, šta su radilie dežurne ekipe nadležne za popravak kvara i jesu li sankcionisani ili, pak, nagrađeni oni koji su zakazali u ovom nemilom događaju.

Mi, u općinama Sapna i Teočak, ne želimo više slušati bajke o najmodernijoj elektro mreži kada u našim općininama, prema njihovim obavještenjima, nestaje struje zbog slijetanja ptica na delekovod i sličnih nepojmljivih razloga.

Tražimo da JP Elektrprivreda BiH, konačno uradi svoj posao i riješi problem stalnih nestanaka struje, koje je na području naših općina najprisutnije u cijeloj državi.

NAČELNIK OPĆINA TEOČAK- Tajib Muminović

NAČELNIK OPĆINA SAPNA- Zudin Mahmutović