Info Desk

Sve informacije vezane za Vaše zahtjeve, detaljna upustva, vodiče za ostvarivanje Vaših zahtjeva kao i tipske obrasce možete dobiti na Info desku Općine Teočak.

Info desk se nalazi u prizemlju zgrade Općine na ulazu u šalter salu.


Slučajna slikaReklame

Obavještenje 19.11.2017.

Posjeta prijateljskoj Općini Klosterneuburg

Na službeni poziv prijateljske općine Klosterneuburg iz Austrije, delegacija općine Teočak je posjetila Klosterneuburg koji je od 14.do 16.novembra, nizom zabavnih i kulturnih sadržaja, proslavio svoj dan općine.

Delegacija iz Teočaka, predvođena Načelnikom općine Tajibom Muminovićem, koji je u ime općine Teočak 28.06.2017.godine potpisao Povelju o prijateljstvu sa općinom Klosterneuburg, ovom prilikom je uručila prigodne poklone gradonačelniku Schmuckenschlageru, te izrazila zahvalnost i zadovoljstvo zbog svih realizovanih projekata u Teočaku, a koji su rezultat prijateljstva i saradnje između dvije općine.

Na zasebnom sastanku, koji je gradonačelnik Klosterneuburga mag. Stefan Schmuckenschlager organizovao zajedno sa poslanikom u Parlamentu Austrije Christophom Kaufmannom i velikim prijateljem Teočaka Damirom Hamidovićem, sa predstavnicima delegacije naše općine razgovarano je o pravcima daljnje saradnje.

U prijateljskoj atmosferi razmjenjena su iskustva o određenim oblastima iz nadležnosti lokalnih zajednica i tom prilikom gradonačelnik Schmuckenschlager je ponudio pomoć Teočaku u vidu donacije određene mehanizacije za obavljanje komunalne djelatnosti.

Ovom prilikom dogovorena je i uzvratna posjeta općini Teočak iz Klosterneuburga, a koja će uslijediti u ljeto 2018.godine.

Svoj boravak u Austriji predstavnici općine Teočak su iskoristili i za posjetu sjedištu firme TachTalk Software GmbH u Beču, čiji je vlasnik Andreas Rosenthal, a koji je boravio u Teočaku u oktobru 2017.godine i tom prilikom, zajedno sa Damirom Hamidovićem, uručio školama u Teočaku veliku donaciju knjiga za školske biblioteke.


Sa gospodinom Rosenthalom održan je sastanak na kome je on istakao zadovoljstvo zbog učešća u projektu opremanja školskih biblioteka i pohvalio način realizacije i transparentnost prilikom realizacije projekta, te izrazio opredjeljenje da podržava rad škola u Teočaku, kontinuirano, preko svoje firme i putem Rotary Cluba Wien-Nestroy.

Realizaciju jednog takvog projekta gospodin Andreas Rosenthal je najavio ubrzo, a riječ je o opremanju informatičkog kabineta u Osnovnoj školi Teočak.