Info Desk

Sve informacije vezane za Vaše zahtjeve, detaljna upustva, vodiče za ostvarivanje Vaših zahtjeva kao i tipske obrasce možete dobiti na Info desku Općine Teočak.

Info desk se nalazi u prizemlju zgrade Općine na ulazu u šalter salu.


Slučajna slikaReklame

Obavještenje 16.09.2016.

Općinu Teočak posjetili predstavnici Elektroprivrede BiH, Premijer TK i predstavnici JU Direkcija

Imovinsko pravna pitanja za korištenje zemljišta Elektroprivrede BiH i poboljšanje putne infrastrukture oko jezera Snježnica bile su glavne teme jučerašnjeg sastanka predstavnika Elektroprivrede BiH, premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića, predstavnika JU Direkcija regionalnih cesta TK, te načelnika Općine Teočak Tajiba Muminovića sa saradnicima.

Cilj je bio iznaći način za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa za zemljište koje Elektroprivreda ne koristi, a na kojem je izgrađena zgrada mjesne zajednice Snježnica i parcele na kojem su se nalazile barake za smještaj radnika tokom izgradnje brane.

Predstavnici Elektroprivrede BiH ističu da su današnjom posjetom potvrdili opredjeljenje ovog preduzeća ka unapređenju lokalnih zajednica i Tuzlanskog kantona u cjelini. “Zaključili smo danas vrlo važne stvari. Zadužili smo Elektrodistribuciju Tuzla da u saradnji sa Općinom Teočak pripremi informaciju za upravu Elektroprivrede po navedenim pitanjima, a da Općina dostavi svoj prijedlog rješenja po navedenim pitanjima. Odredili smo kontakt osobe po navedenoj problematici, a u narednom periodu će Uprava Elektroprivrede formirati tim da se uradi jedna analiza dostavljenih materijala i definiše termin narednih aktivnosti” istakao je izvršni direktor za proizvodnju elektroprivrede BiH Nevad Ikanović.

Projekat vezan za inicijativu Općine Teočak podržava i Vlada Tuzlanskog kantona. “Ono što je konstatovano kao problem u općini Teočak je nedostatak prostora za izgradnju poslovne zone i nedostatak prostora za izgradnju plaže na obali „Snježnice“, kako bi se proširio turistički potencijal. Mi podupiremo ovaj konstruktivan dijalog i svakako ćemo biti podrška realizaciji svih projekata koji znače ravnomjeran razvoj svih općina Tuzlanskog kantona”, rekao je premijer Gutić.