Info Desk

Sve informacije vezane za Vaše zahtjeve, detaljna upustva, vodiče za ostvarivanje Vaših zahtjeva kao i tipske obrasce možete dobiti na Info desku Općine Teočak.

Info desk se nalazi u prizemlju zgrade Općine na ulazu u šalter salu.


Slučajna slikaReklame

Obavještenje 14.09.2016.

Spomen bista Heroju oslobodilačkog rata Hajrudinu Mešiću

Danas je u Olovu potpisan ugovor o izradi spomen biste Heroju oslobodilačkog rata Hajrudinu Mešiću sa poznatim bosanskohercegovačkim akademskim skulptorom Enesom Sivcem.

Enes Sivac je rođen 05.03.1966. godine u Sarajevu. Godine 1985. završio je školu primjenjenih umjetnosti u Sarajevu. Iste godine upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu i diplomirao 1991. na Odsjeku kiparstva u klasi profesora Alije Kučukalića. Sivac je izlagao na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i svijetu ( Japan, SAD, Italija, Finska, Francuska, Slovenija, Njemačka, Hrvatska). Radio je između ostalog na restauraciji Šarene džamije u Travniku, Katedrale u Sarajevu, Medrese u Mostaru. Rad mu je uvršten u kolekciju ARS AEVI Sarajevo. Donedavno je radio kao docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Krajnji rok za izradu spomen biste je 15.10.2016.godine, nakon čega slijedi izrada postamenta i postavljanje biste u parku u Teočaku.